Emerald

7 tipp, ha szedd magadd helyre mennél

Ha tervezzük, hogy idén befőzünk, és van is időnk, lehetőségünk és kedvünk, beszerezhetjük az alapanyagot úgy is, hogy mi magunk szedjük le! Így megismerhetjük a termelőt és első kézből láthatjuk, honnan kerül a meggy a befőttbe! 

ff4427ea0531cd939babb283bb1f1799

Ezekre figyeljünk oda, ha kilátogatunk egy szedd magadd kertészetbe!

  1. Indulás előtt tájékozódjunk a kiszemelt kertészetnél, érdemes e menni, mert lehetséges, előző nap már leszedték a termést. De lehet, egy esősebb időszak után pár napra bezár a kert.
  2. Érdemes szárral, kocsánnyal együtt leszedni a gyümölcsöket! Így tovább eltartható a gyümölcs. 
  3. Legyen nálunk olyan gyüjtőedény, amiben egyrészt leszedjük a gyümölcsöt, másrészt tárolni tudjuk, amíg haza szállítjuk. Az előbbire tökéletesen megfelel a zacskó, az utóbbira a legalkalmasabbak a rekeszek, melyeket sok esetben helyben is meg tudjuk vásárolni. A biztonság kedvéért még a kapcsolatba lépéskor kérdezzünk erre rá a gazdánál!
  4. Ne rakjuk túl gyümölccsel a rekeszeket! Súlyuknál fogva a puhább húsú gyömölcsök a szállítás ideje alatt megrottyannak.
  5. Érdemes korán indulni a nagy meleg és esetleges tömeg előtt.
  6. Legyen nálunk elegendő folyadék, kenjünk be magunkat naptejjel és vegyünk föl szalmakalapot.
  7. Haza érkezve, igyekezzünk a lehető leghamarabb nekiállni a gyümölcs feldolgozásának. Nagyobb mennyiségnél érdemes a kádba tenni a gyümölcsöket és pár órára beáztatni. 

Ha Te is magad szednél, lakóhelyedhez legközelebbi kertet gyümölcsönként itt találod meg!

Június végén, július elején a meggynek van a szezonja. Arról, hogy milyen értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, arról pedig itt olvashatsz!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a facebookon is!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!